home bestuur activiteiten lidmaatschap tijdschrift archief sponsors

Onze heemkring beschikt over een archief dat huisvesting gevonden heeft in ons lokaal in het Ontmoetingscentrum 'Ten Bercle'.

Ons archief bestaat voornamelijk uit bidprentjes, doodsbrieven, krantenknipsels, geboortekaartjes, communiekaartjes en huwelijksannonces. Daarnaast is er nog een beperkte verzameling boeken die gerelateerd zijn aan heemkunde en geschiedenis.

Als kleine heemkring zijn we niet in staat - zoals grotere - ons archief op gepaste tijdstippen open te stellen voor het publiek. Daarom pakken we het anders aan zodat iedereen die interesse heeft toch de kans zou krijgen om stukken uit ons archief te bekomen.

We werken met lijsten in pdf per archiefsoort, de vermelde documenten zijn ingescand en het is mogelijk scans aan te vragen. Daarvoor dient men zich rechtstreeks te richten tot onze medewerker en archiefbeheerder Gilbert Dolfen op het e-mailadres gilbert.dolfen@telenet.be.

De lijsten worden regelmatig bijgewerkt en momenteel is het volgende al beschikbaar:

Daarnaast gaan we nog een stap verder met het online beschikbaar stellen van ons archief en een deel van het persoonlijk archief van onze voorzitter die al meer dan 30 jaar bezig is met het verleden van Pervijze.

Op heden is het volgende reeds op internet beschikbaar:

In de toekomst zal het volgende ook nog online komen:

Iedereen die lid is van de heemkring (12 € per jaar te storten op rekeningnummer BE69 8508 1597 2078) én beschikt over een google-account kan toegang krijgen tot dit online archief. Een google-account aanmaken is heel eenvoudig. Hier kan je lezen hoe je dergelijke toegang kan aanmaken.