CAILLIEZ HECTOR
Geboren te Pervijze op 20/04/1890

als zoon van Benedikt en Everaert Sophia

Gehuwd met Thureau Adèle

Overleden te Santa Barbara - Californië - USA op 15/03/1973

Begraven te Santa Barbara - Californië - USA

Inwoner van Pervijze van geboorte tot voor 1912
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat oorlogsvrijwilliger - Genie

Hij trad in dienst te Calais op 15 oktober 1914 maar actieve dienst zat er niet in : op 23 oktober werd hij naar een niet nader genoemd hospitaal overgebracht waar hij verder verbleef tot 25 december. Op die datum werd hij afgekeurd.

Blijkbaar was zijn afkeuring echter niet definitief want op 22 december 1916 werd hij terug opgeroepen. Ondertussen was hij op het vasteland gebleven en verbleef hij waarschijnlijk geruime tijd te Parijs waar hij kennis maakte met een jongedame. Die kennismaking zou in 26 januari 1917 resulteren in de geboorte van een zoon.

Hij werd doorverwezen naar het opleidingskamp van Ruchard als definitief onbekwaam. Op 4 januari 1917 kwam hij terecht in Orival in een compagnie van ongeschikten. Op 6 maart moest hij opnieuw naar Ruchard en op 21 maart arriveerde hij in Port Villez in het Institut Militaire Belge des Mutilés, Invalides et Orphelins de la Guerre, het IMIO, waar men meer dan vijftig verschillende beroepen onderwees aan de invaliden die afgekeurd waren voor verdere oorlogsdienst. Hij blijft daar tot 6 juni en wordt dan op verlof zonder soldij gezet.

Op 27 juni is hij opnieuw in Port Villez waar hij blijft tot 4 juli, dan vertrok hij opnieuw in verlof zonder soldij naar Parijs.

Op 4 november 1917 werd hij opnieuw opgeroepen naar Moisson en vandaar ging het naar het opleidingskamp van Auvours op 12 november. Op 19 november plaatste men hem bij de C.T.A.G., de hulptroepen van de Genie. Op die dag is het dus uiteindelijk zover : na een omzwerving van 3 jaar komt hij aan het front terecht.

Tot einde 1918 bleef hij bij die eenheid met af en toe een wijziging van Compagnie en op 2 december werd hij overgeplaatst naar de 1° Compagnie Rh, dat is een compagnie van de Genie die meehielp met de heropbouw en opruiming.

Hij bleef meewerken aan de opruiming en heropbouw tot 19 augustus 1919, toen werd hij met definitief verlof gezonden.

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)