DECLERCK LUCIEN
Geboren te Pervijze op 26/12/1898

als zoon van Theophiel en Maria Muylaert

Gehuwd met Rachel Depaepe

Overleden te ? op ?

Begraven te ?

Inwoner van Pervijze van geboorte tot 1914
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat milicien speciaal contingent 1917 - stamnummer 1908 - 20° Linie

Op 25 juni 1917 werd hij ingelijfd door de recruteringscommissie te Bordeaux en doorgestuurd naar Honfleur voor zijn opleiding die werd aangevat op 30 juni.

Op 7 februari 1918 kwam hij aan het front maar pas op 5 april bij zijn eenheid, waarschijnlijk in de sector van Merkem. Later werden ze nog ingezet te Kaaskerke.

Hij nam deel aan het bevrijdingsoffensief waar ze oprukten vanuit Merkem en meteen zware verliezen leden de eerste dag van het offensief. Op 7 okober waren ze nog niet verder geraakt dan Zarren maar twee weken later waren ze al in Merendree.

Op 28 oktober 1919 werd hij gedemobiliseerd.

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)

Op 22 december 1930 trad hij opnieuw toe tot het leger, bij het Transportkorps. Hij nam deel aan de achttiendaagse veldtocht bij de Luchtverdediging en werd tijdens de veldtocht op 14 mei bevorderd tot korporaal. Op 28 mei werd hij gevangen genomen door de Duitsers en afgevoerd naar Duitsland. Hij kwam terecht in het krijgsgevangenenkamp Stalag II C in het plaatsje Greifswald, helemaal in het noorden van Duitsland aan de Baltische Zee, ten noorden van Berlijn. Op 17 december 1940 werd hij gerepatrieerd en kon hij terug naar huis.