DEPOOVER RENE
Geboren te Pervijze op 25/09/1893

als zoon van Karel en Elodie Polley

Gehuwd met Marie Desmedt

Overleden te ? op ?

Begraven te ?

Inwoner van Pervijze van geboorte tot 1914
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat milicien klas 1913 - stamnummer 57617 - 3° Linie

Hij trad in dienst op 15 september 1913 en bij de aanvang van de oorlog was hij dus nog steeds in dienst. Op 14 augustus 1914 kwam zijn regiment voor het eerst in aanraking met de vijand bij Tienen. Reeds 4 dagen later, op 18 augustus werd hij te Boutersem krijgsgevangen genomen en was zijn tijd als frontsoldaat meteen voorbij. Zijn bataljon was achtergebleven om de Duitse troepen te vertragen maar werd nadat er veel slachtoffers gevallen waren, volledig ingesloten waardoor overgave onvermijdelijk werd.

Hij werd in gevangenschap overgebracht per trein in beestenwagons naar Münster. Vandaar ging het naar Soltau. Tijdens zijn gevangenschap liep hij tuberculose op. Hij moest er werken bij verschillende landbouwers en had af te rekenen met een voortdurend gebrek aan voedsel.

Na de wapenstilstand werd hij gerepatrieerd op 4 december 1918 en kwam hij via Zwitserland en vervolgens Parijs uiteindelijk terug in België in Hoogstade. Na een periode verlof kwam hij in Gent terecht en tenslotte in Adinkerke.

Hij werd gedemobiliseerd op 30 september 1919.

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)