LANSSENS AMAAT
Geboren te Pervijze op 16/11/1885

als zoon van Jacobus en Everaert Eugenia

Gehuwd met Goes Esther

Overleden te Oostende op 08/11/1921

Begraven te ?

Inwoner van Pervijze van geboorte tot 1910
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat oorlogsvrijwilliger 1914 - stamnummer 1618 - 14° Linie

Op 7 augustus 1914 meldde hij zich vrijwillig aan en werd hij onmiddellijk ingezet in de omgeving van Luik. Daags voor zijn indiensttreding had zijn eenheid reeds zware verliezen geleden in de omgeving van Ougrée. Op 15 augustus leed zijn eenheid opnieuw zware verliezen bij het fort van Loncin. Ze trokken vanaf dan gestaag achteruit over Boortmeerbeek en Haacht.

Tijdens de IJzerslag werden ze ingezet te Sint Joris en Ramskapelle. Op 24 oktober raakte hij te Sint Joris gekwetst en viel hij in handen van de Duitsers tijdens de nacht van 25 op 26 oktober. Hij werd overgebracht naar het burgerlijk hospitaal van Oostende en vandaar naar Duitsland waar hij verder in krijgsgevangenschap bleef.

Op 1 juni 1916 kon hij worden gerepatrieerd en daar hij nog steeds niet volledig hersteld was werd hij eerst overgebracht naar Mortain in Normandië en dan naar het hospitaal Albert te Parijs waar hij verder verbleef tot 20 oktober 1916.

Vanaf dan verbleef hij als soldaat in verlof zonder soldij in Engeland, in Birtley- Engeland in de National Projectile Factory. Hij bleef daar tot 20 oktober 1917 en kwam dan terug naar het vasteland naar Port Villez in het departement Eure in Frankrijk in het militair instituut voor oorlogsinvaliden. Hij bleef daar verder tot het einde van de oorlog en tot zijn demobilisatie.

Op 10 augustus 1919 werd hij gedemobiliseerd.

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)