MOSTREY VICTOR
Geboren te Ichtegem op 20/10/1893

als zoon van August en Rosalia Vermeersch

Gehuwd met Romania Huyghebaert

Overleden te ? op ?

Begraven te ?

Inwoner van Pervijze van 1933 tot 1934
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat oorlogsvrijwilliger - stamnummer 206/379 - Mortieren Delattre

Op 1 februari 1915 trad hij te Calais vrijwillig toe tot het leger en werd hij doorgestuurd naar Parigné l'Eveque voor zijn opleiding die duurde tot 20 september 1915.

Toen kwam hij aan het front en werd hij ingezet bij de mortieren Delattre. Het mortier Delattre was een nieuw soort loopgraafmortier dat eind 1915 in gebruik werd genomen, voor het eerst te Diksmuide. Het wapen kon 7 granaten in één keer afvuren maar had het grote nadeel dat het verre van nauwkeurig was. De granaten hadden een bereik van 260 meter maar vlogen alle kanten uit. In 1917 werd het reeds uit gebruik genomen.

Op 12 februari 916 raakte hij gekwetst te Steenstrate en werd hij afgevoerd naar Gravelines waar hij in het ziekenhuis verbleef tot 20 april. Dan kwam hij terug aan het front tot 8 juli. Dan muteerde hij naar Auvours naar het opleidingscentrum voor brancardiers en verplegers en zou hij niet meer aan het front komen. Voor de verdere duur van de oorlog bleef hij te Mëen en te Auvours.

Bij zijn demobilisatie op 26 augustus 1919 was hij te Sint Truiden nog steeds verbonden met het C.I.B.I. (Centre d'Instruction des Brancardiers et Infirmiers).

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)