VANSIELEGHEM DESIRE
Geboren te Aartrijke op 08/10/1893

als zoon van Francois en Jonckheere Alida

Gehuwd met Cool Irma en Vanhoorne Elisa

Overleden te Middelkerke op 10/04/1964

Begraven te ?

Inwoner van Pervijze van 1922 tot 1926
MILITAIRE STEEKKAART
soldaat milicien klas 1913 - stamnummer 16581 - 2° Linie

Vanaf 1 augustus 1914 maakte hij deel uit van het 2° Linieregiment en werd hij ingezet bij de gevechten te Sint Margriete Houtem waar op 18 augustus veel van zijn kameraden sneuvelden. Vervolgens namen ze deel aan gevechten bij Weerde en Schiplaken.

0p 29 september waren ze betrokken bij zware gevechten te Sint Katelijne Waver en te Walem waar hij gekwetst raakte. Hij werd afgevoerd naar het militair hospitaal in de Boomstraat te Antwerpen.

Door de overmacht van de Duitsers moesten ze echter verder terugtrekken en werd hij geëvacueerd naar Knokke. Toen het ook daar te gevaarlijk werd door de oprukkende vijand, werd hij overgebracht naar Calais waar hij verder zou verpleegd worden tot 10 december 1914. Toen kwam hij terug bij zijn eenheid in de sector Ramskapelle.

Hij bleef bij hetzelfde regiment aan het front in de sectoren Sint Joris, Steenstrate, Noordschote en Kaaskerke tot juni 1916. Toen gebeurde er een reorganisatie waardoor hij ingedeeld werd bij het 22° Linieregiment.

Veel veranderde er niet, hij bleef aan het front in de sectoren van Steenstrate, Sint Jacobskapelle, Stuivekenskerke en bij de start van het bevrijdingsoffensief op 28 september 1918 bevonden ze zich te Merkem. Reeds de dag nadien werd hij gevangen genomen door de Duitsers tussen Klerken en Houthulst. Hij werd overgebracht naar Göttingen ten zuiden van Hannover.

Pas op 13 januari 1919 kwam hij vrij en werd hij gerepatrieerd.

Behaalde eretekens (klik op de afbeelding voor omschrijving)